Een Share of voice instellen is nu mogelijk. Wij noemen het Random selectie.

Velen hebben hier naar uitgekeken. We zijn blij te kunnen melden dat deze gloednieuwe functionaliteit is toegevoegd. De Share of voice of Advies aantallen. Binnen Cäsar noemen wij het de Random selectie. We leggen het je uit.

Wat is het?

Het is een random selectie. Ook wel aselect. Er staan 1000 punten op de kaart en de random selectie methodiek zorgt ervoor dat er willekeurig een bepaald percentage of een bepaald aantal punten wordt geselecteerd. Afhankelijk van het percentage of het aantal dat je opgeeft.

Hoe werkt het?

Activeer een Media punten bestand (in ons voorbeeld gebruiken we OOH Objecten). Maak je eigen selectie met of zonder POI's en stel je filters en waarden in. Wij hebben de POI Van der Valk geselecteerd met 15 minuten reistijd en een doelgroep 18 tot 65 jarigen met een index vanaf 100. Vervolgens hebben we alleen digitale objecten geselecteerd.

Nu ga je in het submenu naar de sectie Random selectie. Bepaal eerst op welk niveau je de selectie uitgevoerd wilt hebben. Per provincie, per gemeente of per POI. De waarde die je in gaat vullen is per onderdeel van elk niveau. Dus vul je 20% in, dan is het 20% per provincie, per gemeente of per POI. Let op! Dat werkt iets anders met een absolute waarde dan met een percentage. Als je dus een absolute waarde invult, zal het totaal aantal natuurlijk wel beschikbaar moeten zijn.

Vervolgens ga je de waarde invullen. Je kunt in het waardeveld een percentage of een absolute waarde invullen. Kies tussen één van deze twee met de toggle button die in het grijs staat vermeld. Heb je de waarde ingevuld? Bevestig dan met Enter. Voila! Je random selectie.