Het Dataloket is live!

Het is een enorme klus geweest maar het is dan toch echt zover. We zijn live met het Dataloket. We hebben onze gebruikers de laatste tijd bestookt met mails over de livegang van het Dataloket en wat het Dataloket is. Waarom hebben we hier de nodige aandacht aan gegeven? We leggen het uit.

Wat is het Dataloket?

Het Dataloket is een plek binnen Cäsar waar je datasets kan toevoegen aan je gebruikersomgeving. Denk vooral aan gebieds-, doelgroep- en POI data. Het Dataloket geeft je veel vrijheid als het gaat om het gebruiken van data. Je kan ervoor kiezen om data voor een korte of langere periode te gebruiken. Sommige datasets kun je ook eenmalig afnemen.

Met het Dataloket bepaal jij voortaan welke data relevant is en voor welke periode.

De werking van het Dataloket

Het is eigenlijk heel simpel. Het Dataloket kun je vergelijken met de app store. Je bent op zoek naar een calculator app. Je typt het trefwoord "rekenmachine" in en je krijgt resultaten. Je kan ervoor kiezen om een app te downloaden die gratis of juist betaald is. Na het maken van je keuze kun je de app toevoegen aan je omgeving. Het Dataloket werkt precies zo.

Het dataloket kun je vinden in het hoofdmenu van Cäsar onder het menuitem Data. Typ in de zoekbalk een trefwoord in. Bijvoorbeeld "leeftijd" en bevestig dit. Je krijgt dan datasets te zien die voldoen aan je zoekopdracht. Bovenaan het scherm kun je ook nog filters instellen zoals het type data (POI, Gebied of Doelgroep). Ben je op zoek naar gratis data? Geen probleem. Stel het filter "Prijs" in op Gratis en het Dataloket toont je de gratis datasets. Zie je een dataset waar je meer info van wilt zien? Klik dan op de button "Meer informatie" en je wordt naar de datakaart geleid met meer info over de inhoud van de dataset.

Als je een betaalde dataset hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om de dataset voor korte of langere periode toe te voegen aan je omgeving. Onderaan de datakaart kun je dan kiezen voor maand- of jaargebruik. Jaargebruik kent een lager bedrag per maand. Bij maandgebruik heb je de flexibiliteit om de dataset ook op korte termijn weer op te zeggen. Vooral als je de data bijvoorbeeld voor een individuele klant of campagne wilt gebruiken.

Een overzicht van alle data in je licentie die je hebt afgenomen in het Dataloket? Ga naar het Dataloket en klik rechtsbovenin het filtermenu op de button "Mijn abonnementen". In dit overzicht ben je ook in staat om je abonnementen te beheren en op te zeggen.

Goed om te weten!

  1. Als je een dataset activeert via het Dataloket, activeer je deze voor alle gebruikers binnen de licentie. De activatie van data is dus organisatiebreed.
  2. Het Dataloket biedt externe (gekwalificeerde) partijen de gelegenheid hun data aan te bieden bij jou als gebruiker. Daarmee worden datastromen alleen maar uitgebreider en waardevoller. Jij bent in controle!
  3. Het Dataloket is continu in beweging. Datasets worden geactualiseerd en datasets worden toegevoegd. Hou het Dataloket dus goed in de gaten.
  4. Ben je een Media exploitant? Denk er dan eens over na om doelgroeppakketten samen te stellen en deze in het Dataloket aan te bieden. Dat geeft je de kans om Cäsar gebruikers met bestaande standaard pakketten of juist met nieuwe pakketten te laten werken.
  5. Heb je zelf ideeën voor het toevoegen van data? Neem contact met ons op!